2009-11-25 10:46:31• hírek • Parajdi Andrea

Luxus lesz a pöfékelés

Hamarosan valódi luxusszokás lesz Romániában a cigarettázás, hiszen mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki pöfékelni szeretne. December elsejétől a hazai piacon jelenlévő három nagy dohányipari cég közül kettő növelni fogja az árait.

A Philip Morris és a British American Tobacco (BAT) dohánygyártó vállalatok bejelentették: december elsejétől ismét növelik a cigaretta árát. A cigarettadrágulási-hullám 2008 júliusában kezdődött, ugyanis uniós szerződés szerint Románia 2010 júliusig kell teljesítse az előírt értékeket, miszerint ezer szál cigarettára 74 euró jövedéki adót számolnak. 2008 júliusában növelték 50 euróra az ezer-szálankénti jövedéki adót, azóta pedig már sikerült elérni a 64 eurót, s várhatóan már a jövő év elején Románia eleget tesz az unió kérésének.

A Philip Morris (Marlboro, L&M, Bond Street, Next, Chesterfield) és a British American Tobacco (Dunhill, Kent, Lucky Strike, Pall Mall, Vogue, Viceroy) dohánygyártó vállalatok már most újabb drágítást jeleztek, körülbelül 0,3%-al növelik az áraikat. Így például a Marlboro eléri a 8,8 lejt, míg az L&M a 8,2 lejt.

A Romániában jelenlévő harmadik nagy dohányipari cég a Japan Tobacco International egyelőre még nem jelezte drágítási szándékát, így vélhetően a Winston és a Camel márkákért egy ideig még ugyanazt az árat kell fizetni.


Luxus lesz hazánkban cigarettázni ha Románia teljesíti az elvárt jövedéki adó mértékét
Luxus lesz hazánkban cigarettázni, ha Románia teljesíti az elvárt jövedéki adó mértékét


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: